dinsdag 26 maart 2013

De ontmaagding van Eva van End

Aparte film wel, De ontmaagding van Eva van End. Op de een of andere manier lijkt het een Vlaamse film, maar waarom zou ik niet kunnen zeggen. Verder is de stijl heel statisch wat weer erg doet denken aan Moonrise Kingdom.
Hoofdpersoon Eva is een meisje van een jaar of 14, 15, met maar één soort gezichtsuitdrukking: geen. Ze is de jongste van een gezin met nog twee broers en ze valt daar in dat gezin totaal niet op, niemand schenkt enige aandacht aan haar.
Er komt voor een paar weken een uitwisselingssscholier bij de familie logeren, de Duitse Veit. Hij lijkt in eerste instantie het  type ideale schoonzoon, zo beleefd en inspirerend. Maar, in de loop van het verhaal, maakt hij nogal wat los bij alle gezinsleden. Zo is een nonchalante opmerking over de acne van Ed oorzaak van een depressie bij Ed en de breuk tussen hem en zijn vriendin. Tegen Eva is hij bijzonder vriendelijk waardoor ze totaal geobsedeerd wordt door hem maar tegelijkertijd laat hij haar als een baksteen vallen als er leukere meisjes in beeld komen.
Tragikomische, tamelijk bizarre maar toch boeiende film.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten