dinsdag 8 juli 2014

Appel

Wat een leuke tent: Appel, aan het Spaarne. Ooit een wijnopslag maar nu omgetoverd tot brasserie met extra's. Appel is eenvoudig, maar kleurig en origineel ingericht. Er is een klein terras en een uitnodigende entree, volgeplakt met posters. Simpele witte tafels, een strakke witte vloer en appelgroene accenten. De vrolijke plastic vissen van Ap Esenbrink combineren daar prima bij. Aan de half gestucte, half onbewerkte muur hangt kunst van Letty Vreeken: pagina's uit een Frans lesboekje waarop Letty heeft 'doorgetekend' aan de illustraties, verrassend en origineel. Verder is er een bibliotheek: een ruimte met makkelijke fauteuils, vloerbedekking gemaakt van oude buitenlandse kranten en een grote kast met onder andere kunstboeken. Aan de muur fotocollage's van Paul Peters. In de kinderhoek, waar de kinderen op een geïmproviseerde tafel kunnen spelen, meldt een waarschuwend bordje: Children left unattended will be given espresso and a free puppy. Ha, dat zal ze leren...  En dan hebben we nog het toilet, al even smaakvol en origineel ingericht: er staat een kleine draagbare televisie op een laag tafeltje en op kleurige plakbriefjes kun je zelf een boodschap achterlaten.
Tot zover het interieur. Over het eten kan ik kort zijn, geen idee. Ik heb zelfs geen kaart ingekeken, alleen koffie gedronken en die was prima. Wel vermeldt de website dat je er kunt eten bij 'le patron' à € 14,50 voor een driegangenmenu, nou, geen geld natuurlijk. En Appel organiseert ook nog cabaret- en muziekavondjes, enfin, in de gaten houden die zaak.

3 opmerkingen:

  1. Dank je wel voor de lekkere koffie bij Appel, Lidia! De volgende keer verzin ik een leuke. Het valt me op dat er veel koffiezaken bijkomen in Haarlem. Iets anders: op de terugweg kwam ik langs Gusto Trentadue ( Spaarne 32), op het hoekje naast restaurant Nobel. Wat een leuke winkel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de tip ! Zeker een keer kijken.

    BeantwoordenVerwijderen