dinsdag 10 december 2013

Breakfast at Tiffany's

Het is mij een raadsel waarom Breakfast at Tiffany's zo'n beroemde film is geworden. Het is een verhaal van niks en Audrey Hepburn, waarvan ik altijd dacht dat zij de rol van een stijlvolle dame speelde, gezien de foto's die ik van de film kende, blijkt in de film slechts een opportunistisch leeghoofdje, bovendien acteert ze nogal middelmatig. Holly Golightly heet ze, zeer toepasselijk, en we zien haar van feest naar feest wervelen, taxi's in en uitstappend, rokend en drinkend. Ze krijgt een nieuwe bovenbuurman die haar leven verbaasd/bewonderend gadeslaat en dan weet je het al, die krijgen elkaar. Eerst is er nog een hobbel te nemen in de vorm van een ex-man, vier kinderen en een gangsterkoning maar dan vinden buurman en zij elkaar toch.
Zoals gezegd, een wat nikserige film, met een zeer irritante bijrol van Mickey Rooney die een stuntelende Chinees speelt (in die tijd waarschijnlijk erg geestig). Toch leuk om deze film uit 1961 eens te zien, alleen al vanwege het gedateerde tijdsbeeld, de japonnetjes en New York in de jaren zestig.
De leukste rol in de film is eigenlijk die van de rode kater, een geweldig parmantig beest (volgens IMDB gespeeld door maar liefst 9 verschillende katten).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten