dinsdag 29 oktober 2013

Diep in het bos

Als voorproefje op de Kunstlijn van a.s. weekend bezocht ik vandaag al de expo Diep in het bos in de Janskerk. Thema van de Kunstlijn is Sprookjes, vandaar de, van mensenhaar gemaakte, wolf van Chrystl Rijkeboer. In zijn bek een rood manteltje. Waarschijnlijk is Roodkapje net ontsnapt. Verder op deze tentoonstelling tekeningen van Paul van der Steen, die steeds meer droedelachtige vormen lijken te krijgen, geborduurde sprookjes van Luus Willems en een geestig animatiefilmpje van Robert Bolwijn. Ook hier overwint Roodkapje.
Maar het leukste is de samenwerking tussen Thé Tjong-Khing en Fjodor Buis die een lange collage maakten van foto's gecombineerd met tekeningen waarop zij zeven sprookjes op eigentijdse wijze weergeven. Op de wand ertegenover kunnen wij de samenwerking volgen tussen beide kunstenaars, met mailtjes als: 'Het perspectief is hier verkeerd, ik ga hem aanpassen', gevolgd door nieuwe schetsen, foto's en ideeën.
Tot slot is er een fraaie glossy, speciaal voor kinderen met veel interessante informatie over de kunstenaars en hun werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten