dinsdag 11 juni 2013

Vereeuwigd

Erg leuke tentoonstelling in de Hallen: Vereeuwigd 1913-2013, in het voetspoor van Frans Hals, Nederlandse portretkunst van de afgelopen eeuw. Van een keur aan bekende Nederlandse kunstenaars hangt hier een schilderij of foto: Kees Verwey, Charley Toorop en Rineke Dijkstra om maar wat te noemen. De tentoonstelling is ingedeeld in verschillende genres zoals kinder- en familieportretten, collegakunstenaars, zelfportretten en schrijvers. Niet alleen is het mooi werk maar kennelijk is het ook leuk om naar mensen te kijken, daarom is het onderwerp zo aangenaam.
Een klein 'smetje': van Mari Andriessen staat er een kop van Lodewijk van Deyssel. Van Deyssel was niet erg met het resultaat ingenomen en verzocht de kunstenaar het alleen te exposeren op een tentoonstelling van karikaturen. Welke wens niet is ingewilligd. Als van Deyssel dit geweten had...
Ik vond het nu al redelijk druk in de Hallen, maar volgens de suppoost zou deze expo in de zomer wel weer voor rijen voor de kassa kunnen zorgen. Goed werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten