zondag 7 april 2013

Benefiet

Ik had vandaag drie redenen om naar de Kokstraat te gaan: Gerrie Hondius trad op in haar hoedanigheid als zandtekenkunstenares, de locatie was een mij onbekende schuilkerk en de opbrengst van dit optreden was bestemd voor Alpe d'Huzes.
Via een poortje en een steegje betraden wij de trap die leidt naar de schuilkerk, een onverwacht gebouw op deze plek en zo te zien momenteel in gebruik als kantoor of galerie. Een ruime hoge zaal met een tonvormig blauwgeverfd plafond, cherbubijntjes op de muren.
Petra Hondius (ja, zus van) heette ons van harte welkom en vertelde dat zij zelf door kanker was getroffen en herstellende van haar laatste operatie. Binnenkort beklimt zij de Alpe d'Huez, het goede doel van deze benefietvoorstelling. Goed zo Petra, zet hem op!
Daarna vertelde zus Gerrie op geheel eigen wijze het sprookje Roodkapje. Met zand dus, via een beamer zagen we haar de plaatjes maken. Een illusie waar je moeiteloos in meeging, tot ze even een foutje moest herstellen en hup, daar werd het hele tableau met stoffer en blik opgeveegd. Er ging even een aah door de zaal.
Een leuke kleine voorstelling en deze Roodkapje bleek uiteraard de echte Hondiustwist te hebben.

2 opmerkingen: