zaterdag 24 november 2012

HRLM Quiz

Was er vorig jaar nog een Haarlemse Kennis Kwis, dit jaar werd de HRLM Quiz gespeeld, ik vermoed dat het een een uitvloeisel is van het ander. In ieder geval waren de HRLM glossy, de Nieuwe Gracht Producties en het Ampzing Genootschap allemaal aanwezig. Een en ander speelde zich af in het Figeetheater, wellicht een laatste kans om dat eens te bekijken met het faillissement in zicht, dus vriendin P. en ik togen erheen. Dat klinkt makkelijker dan het is want probeer het Figeetheater maar eens te vinden in het duister zonder enige richtingaanwijzer of naambordje. Enfin, we waren nog niet binnen of we werden al in een team gestopt met twee andere Haarlemkenners, geen sprake van dat we ons vanaf een tribune konden beperken tot toejuichen of boegeroep, meedoen zouden we.
Wat het gebouw betreft, wat een verlies dat dit nu alweer weg moet. Een lekkere ruime hal met een toneel, geweldige lampen, een bar, en daarboven hippe kantoorplekken. Op alle meubels was nu een nummer geplakt voor de aanstaande veiling, tragisch.
De quiz werd vlot en vrolijk gepresenteerd door Mylou Frencken, met lieftalige assistentie van Hans Goes. Zeven rondes met uiteenlopende vragen als: Hoe oud is Haarlem vandaag geworden, Wie hebben theatergroep Het Volk opgericht, en, wat was de echte naam van Kick Smit. Voor elk wat wils dus en ons team leek ook een kanshebber, tot de laatste ronde waar we bijna volledig in het duister tastten. Maar goed ook bleek later want het winnende team (het Media-team) moest daarna tegen elkaar spelen op het podium, plus de eerste zinnen van het lied: Ik ben een Haarlemse jongen zingen. Solo. Dus. Blij dat ik daar niet stond. René Snoeks won deze laatste ronde met glans, hij ging naar huis met een HRLM goodiebag (mét make-upartikelen vertelde Jeanette Eversen van HRLM er besmuikt bij) plus gesloten envelop. En de eeuwige roem natuurlijk, want daar gaat het eigenlijk allemaal om.
Op de foto zien we links Mylou wegsnellen om een ander japonnetje aan te trekken.

2 opmerkingen:

  1. Voor jou was dat zingen toch juist een onderdeel geweest om punten te pakken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, ja, alleen als mijn koor meedeed was dat gelukt... maar zij waren er niet!

    BeantwoordenVerwijderen