vrijdag 26 oktober 2012

Het Jubileum

Oef, dat viel niet mee, van de jubileumvoorstelling van Het Volk had ik echt iets meer verwacht dan dit langdradige zouteloze verhaal.
Drie weesjongens vertellen hun levensverhaal, met veel omhaal van woorden, zoals we dat van Het Volk gewend zijn. Na zo'n half uur statisch spel verschijnt Steven de Jong in de vorm van een engel, hij heeft tenminste vleugeltjes op zijn rug, alhoewel hij ze naar believen af kan doen. Helaas kan ook hij de voorstelling niet redden, terwijl ik hem (klik) hier nog heb zien schitteren in zijn solovoorstelling. Voor hem is slechts een flauwe rol als breed lachende bête aangever weggelegd. Als de weesjongens laten zien waartoe zij zijn opgeleid, namelijk revuespelers, wordt het stuk iets levendiger, we zien nu de act van de man met drie benen en de truc waar het allemaal om gaat: het doorgezaagde weeshuismeisje. Zo is immers hun beschermheer oom Bulthuis aan zijn einde gekomen. Dan komt er wat leven in de brouwerij en dat is goed voor een glimlach.
Maar het is te laat om het stuk te redden, jammer want het is de voorstelling waarmee Joep Kruijver afscheid neemt. Hoewel, de première is pas over een week, wie weet wordt nog het een en ander aangepast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten