zondag 29 juli 2012

Present future

Rara waar is dit?
Dit exotische tafereeltje vind je op het bovendek van een parkeergarage in Amsterdam Zuid-Oost. Daar vond gisteren de opening plaats van de tentoonstelling van kunstenaarscollectief FatformPerfect Future, 55 Contemporary Dutch Artists. Jaja.
Heel verschillende werken uiteraard, veel installaties, waar de ruimte (de parkeergarage zelf) zich natuurlijk erg goed voor leende. Niet allemaal even geslaagd maar ik zag wel een leuk wit paard van textiel (Wraakveulen van Gijs Assman), een aardig object van platgeslagen kunststof platen (Between your eyes van Ad de Jong) en een meer dan manshoog beeld van een man zonder armen maar met hele grote voeten (The artist asleep van Henk Visch). Maar de leukste en toepasselijkste op deze plek was de auto die op zijn kop, met de lichten aan, rondjes draaide, alsof hij net uit de slip was gekomen (Sovereign van Lotte Geeven).
Daarna een drankje en muziek op het bovendek met, daar zijn ze weer, Bat Country!
Hartstikke hip allemaal en ik ben nu weer helemaal op de hoogte van de laatste trends: tweekleurig haar, fluorschoenen, blokhakken en plateauzolen en, voor de mannen, korte broek gecombineerd met, heel retro, beige sokken en zwarte veterschoenen.

2 opmerkingen: