vrijdag 1 juni 2012

Avond van het spannende boek

Het is vandaag 1 juni, vandaag begint de Maand van het spannende boek. Gisteren werd de maand ingeluid voor mensen uit het boekenvak in Felix Meritis in Amsterdam. Het had wel wat boekenballerigs, voor zover ik dat kan weten (niet), in allerlei zalen was iets te doen en tot slot kon er nog wild gedanst worden. Er was de uitreiking van de Gouden Strop, vrolijk rommelig en nonchalant aan elkaar gepraat door Isolde Hallensleben waardoor de schrijvers zelf ook ontdooiden en zich van hun humoristische kant lieten zien. Op de foto Derwent Christmas die erover denkt om bij een volgend boek het pseudoniem Henk de Vries te voeren. De prijs voor het spannendste boek werd gewonnen door de Belg Bram Dehouck met het boek Een zomer zonder slaap.
Het viel op dat er verschillende blindengeleidehonden rondliepen met hun baasjes. Zij bleken te komen (de baasjes dan) voor een interview van Wim Brands met Simone van der Vlugt, schrijfster van het cadeauboekje Ooggetuige, met als hoofdpersoon een slechtziende vrouw. Voor haar research kreeg ze hulp van Annemiek van Munster, zelf slechtziend en ook weer schrijfster van het boek +23. Een interessant gesprek over hoe Simone zich inleefde in de wereld van slechtzienden en met zonnebril en blindenstok op stap ging samen met Annemiek.
Daarna kregen we een college van het NFI, het Nederlands Forensisch Instituut, over kogelbanen en verloren gewaande databestanden. Leerzaam...
Tot slot: Felix Meritis is een spectaculair pand, met grote zalen, royale trappenhuizen en met een geweldig uitzicht.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten