maandag 5 september 2011

Postmuseum

Een klein maar fijn museum dat we in Dublin bezochten is het Postmuseum. Gevestigd in, logisch, het General Post Office, het hoofdpostkantoor. Hier wordt je haarfijn duidelijk gemaakt hoeveel invloed de groei van de post had op de ontwikkeling van het land. Zo was een brief krijgen een reden om te gaan leren lezen en was het voor het vervoer van de post belangrijk om goede bestrating te hebben voor de postkoetsen. Om de brief nog sneller bij de lezers te krijgen was de ontwikkeling van de spoorwegen van groot belang. Uiteindelijk werd de post een instituut waar zelfs bij gespaard kon worden en verzekeringen werden afgesloten.
In handige staande ladenkasten kun je allerlei postzegels bewonderen en je kunt er je eigen postzegel ontwerpen. In een nagebouwd postsorteercentrumpje draait een video met de belevenissen van een echte postman met hart voor zijn vak, hij fietst elke dag 30 mijl om zijn wijk te doen!
Mooi simpel logo ook!

1 opmerking:

  1. waar blijft die goede oude tijd dat de postbeambte een groot stempel op de brief of je postpakket plaatste! 50 jaar geleden?

    BeantwoordenVerwijderen