zondag 4 september 2011

Manuscripta


Vandaag zat ik met 299 anderen (+1 die er clandestien was binnengepiept...) in een zaal van de Westergasfabriek om geïnstalleerd te worden als Kernjurylid van de NS Publieksprijs. Jaja, gewichtig, gewichtig!
Voorzitter van de CPNB Eppo van Nispen tot Sevenaer wist de hele zaal zo gek te krijgen dat iedereen staande met gele rozet op de borst en de hand op het hart een soort verklaring dacht te moeten afleggen waarna de presentatie werd overgenomen door Karin de Groot die prettig en losjes de zes genomineerde schrijvers voorstelde. Daarna drong iedereen samen om het felbegeerde tasje met de zes dikke pillen te ontvangen waar men vervolgens de hele dag mee rond mocht sjouwen. (Tip voor de organisatie: maak het volgend jaar mogelijk de tasjes bij vertrek pas af te halen).
Niettemin, een hele leuke dag met interviews, debatten, film, signeersessies en heel veel informatie over de allernieuwste boeken.
Op de foto de genomineerde schrijvers: Dick Schwaab en Herman Koch op het scherm vanuit China, bij de tafel David van Reybrouck, Arthur Japin, een directielid van de NS, Esther Verhoef en Peter Buwalda.
En nu moet ik dus zien dat ik voor 14 oktober al die genomineerde boeken gelezen heb.

1 opmerking: