maandag 10 januari 2011

Tropenmuseum

Als je dan toch in het Tropenmuseum bent voor de tentoonstelling Rood, loop je natuurlijk het verdere museum even door. Nou ja, even, je mag er wel een week voor uittrekken als je alles zorgvuldig gaat bekijken. Vermeldenswaard is in ieder geval de andere tijdelijke tentoonstelling van de Mexicaanse Betsabeé Romero. Zij laat zich inspireren door auto´s en onderdelen daarvan. Zo hingen er een stel uitgesneden gehalveerde autobanden, als lamp, en had ze van andere autobanden een stempel gemaakt waar ze enorme patronen mee printte of waar ze afdrukken in het zand mee kon maken. Ook kerfde ze autobanden uit en legde die weer in met mozaïek.

Van de reguliere collectie wil ik nog even het wassen beeld vermelden van een fotograaf uit de 19e eeuw die meeging op expeditie om alles vast te leggen. Dit beeld is zo levensecht, met zweetdruppeltjes, pukkeltjes en baardstoppels, het kan zo bij Madame Tussaud in de collectie.
Verder kun je je er nog heel leuk vermaken met het leren jodelen (in een afgesloten studio gelukkig...) en het uitzoeken van een nieuw inheems Afrikaans kapsel op je eigen foto. Erg geinig, ook voor het thuisfront, want je kunt het resultaat zo naar huis mailen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten