dinsdag 13 mei 2008

Kleef (2)

Begin van dit jaar doken hier de foto's op van zwembad Kleef, van de buitenkant wel te verstaan. Nu heeft Henk Sloos in de krochten van het Noord-Hollands Archief deze fraaie foto's van het bassin opgeduikeld.

Hier zien we het zwembad vanaf de jongenskant, de scheiding was strikt! Deze jongens spartelen in het pierebadje, links achter het hek was het tussenbad, waar je nog net kon staan, daarachter, achter een lijn was het diepe. Op de achtergrond links en rechts de kleedhokjes. Als je die niet kon bemachtigen moest je je omkleden in het schaaphok, de gemeenschappelijke kleedkamer, daar onder het afdakje. Je verkleedde je dan het liefst onder een handdoek met één of andere verkleedtruc, want o wee, als iemand een bloot stukje vel zag!
De betonnen pier in het midden was het domein van de badmeester.

Een blik op het zwembad van de tegenoverliggende kant. Rechts naast het onbezette bankje was volgens mij de entree. Bij zonnig weer ging je op je handdoek zitten voor de kleedhokjes want er was verder helemaal geen mogelijkheid om te zonnen of op een grasveld te liggen.
Badmutsen waren toen nog verplicht. Hé, ben ik dat niet, met die witte badmuts?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten