vrijdag 2 november 2007

El en Ben

De spelers van Theatergroep Eglentier gaan al jaren na hun repetitieavond een afzakkertje halen bij café El en Ben aan de Krocht. Daarom vond Jos Ahlers dat het nu tijd was om een toneelstuk te schrijven over dit café. Het werd een heuse musical.
Op de avond van het songfestival zitten de stamgasten aan de bar bij El als het bericht komt dat iedereen moet binnenblijven vanwege een ontspoorde ammoniaktrein. Als de TV uitvalt besluiten ze er het beste van te maken en organiseren ze een karaokeavond met Nederlandse songfestivalhits. Dan komt er een vreemdeling binnenvallen die het café blijkt te hebben gekocht. Paniek bij de gasten en uiteraard is er na deze cliffhanger pauze. Overbodig te zeggen dat daarna alles weer op zijn pootjes terecht komt. Dit tamelijk simpele verhaal wordt met veel plezier gespeeld door de acteurs die met de onmogelijkste pruiken zijn uitgedost. Zo ziet El er met haar torenhoge pruik uit als een soort Madge Simpson. De zangprestaties variëren van heel aardig tot verrassend goed en aanstekelijk zijn de liedjes zeker. De keuze van Die Raeckse als locatie is perfect, de daar aanwezig bar is gelijk de spil van het decor. En dat je geen hoofdrol hoeft te spelen om de show te stelen bewijst de dronkenlap aan de bar wel, die met een dansje en een liedje de zaal voor zich inneemt.
De ‘echte’ El zat ook in de zaal (Ben is al enige tijd geleden overleden) en vond het allemaal geweldig, evenals het publiek.
Helaas voor de laatkomers, alle voorstellingen zijn al uitverkocht!

1 opmerking:

  1. Haha, leuk om weer te lezen, Lidia. In mei van dit jaar spelen we de musical nog 2 weken. Zomaar, omdat we het leuk vinden. En omdat El 50 jaar in het vak zit. Vertel het rond. Enne.... Je bent ook nu weer van harte welkom natuurlijk. :-)
    Hans G.

    BeantwoordenVerwijderen