dinsdag 9 oktober 2007

Ballonvaart

Toen ik lang geleden veertig werd kreeg ik van mijn echtgenoot dit cadeau:

Een ballonvaart! Heel spannend was het. We gingen met zijn tienen: vriendinnen, collega's, familie en buren, al dagen hadden we het erover. De eerste keer werd het uitgesteld omdat de wind verkeerd stond, maar een paar dagen later ging het door. Iedereen kwam 's avonds naar het Kenaupark waar we zouden opstijgen. Om negen uur reed er een klein autootje het gras op met daarachter een aanhanger. Was dat alles? Ja, daaruit kwam de mand en een soort poef waarin de luchtballon zat. De ballon werd uitgevouwen, omstanders werden ingeschakeld om te helpen en met een ventilator werd er lucht in geblazen om hem al wat vorm te geven. Daarna werd er warme lucht in geblazen waardoor de ballon langzaam omhoog kwam. Een heel raar gezicht als je in de Rozenstraat woont en ineens dit beeld ziet:
Toen de ballon in de lucht hing klom iedereen in het mandje.
Een flinke dot gas en toen het onvergetelijke moment: los van de grond!
Daar gingen we!
Als een paardebloempluisje zweefden we over Haarlem, het was fantastisch!

Wegen, huisjes, mensjes en weilanden gleden onder ons door.
De ballon koerste recht op Schiphol af waar ze helemaal niet blij met ons waren: "What is that hotairballoon doing overthere?" hoorden we telkens over de boordradio.
Op de akker van een boer maakten we de landing, bijna even spectaculair als het opstijgen. Het mandje stuiterde nog wat over het land en maakte toen slagzij zodat iedereen over elkaar rolde.

De ballon moest weer ingepakt, alle ballonvaarders kregen champagne en toen was ik helemaal verzoend met het feit dat ik veertig was geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten