maandag 10 september 2007

Sex, drugs en rock en roll

Met een handjevol andere belangstellenden was ik gisteren in de Daisybell oefenruimtes. Vele andere geïnteresseerden hadden de flyer van Stad als Podium niet goed gelezen en stonden voor een dichte deur bij het Patronaat. Jammer!
Altijd leuk om oude bedrijfsruimtes te bekijken die weer in gebruik zijn genomen: Daisy Bell woont in het oude slachthuis.
Met een kratje onder de arm bij wijze van stoel gingen we van ruimte naar ruimte om ons te laten verhalen over de drieëenheid sex, drugs en rock en roll.
Koos van Dijk, voorheen manager van Herman Brood, had een soort altaartje ingericht met elpees en affiches van Herman. Hij vertelde ons nog maar eens over de laatste dagen van Herman. Voor hem ongetwijfeld een soort van therapie. Al is het verhaal onderhand wel bekend, toch boeiend om het uit eerste hand van iemand te horen voor wie Brood zo dierbaar was.


Daarna vertelde André Manuel ons over zijn rock en roll carrière in wereldstad Diepenheim. Verhalen en liedjes op droogkomische wijze, zoals een echte Twent betaamt.
Vervolgens naar Johannes de Boom, zanger van The Shavers, een kamerbrede verschijning. Tussen zijn verhalen en liedjes trakteerde hij ons op zijn erotische belevenissen, waarbij hij bijzonder enthousiast bleek over de dames uit onze eigen Haarlemse rosse buurt.
Haarlem hééft het, dat zie je maar weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten