vrijdag 15 juni 2007

Actie

Enkele tientallen ENFBleden verzamelden zich vanmorgen op het Staten Bolwerk om weer eens ouderwets te gaan demonstreren. Hier in Haarlem werd de aftrap gegeven van de landelijke actie tegen fietspadknelpunten. Twee dames van het Hoofdkantoor Utrecht kwamen speciaal over (ja, met de trein natuurlijk en overgestapt op huurfietsen) om hier de opening te verrichten. Op de knelpunten waren borden opgehangen met de tekst Slecht fietspad!
Eén van de Utrechtse dames bood de Haarlemse voorzitter Jaap Moerman een bord aan met de tekst: Opgelost dank zij de ENFB wat hopelijk ooit na verbetering kan worden opgehangen. Van de gemeente was trouwens niemand aanwezig, men had een zware vergaderavond achter de rug werd gezegd. Tja, bij nacht een man... Typerend. Na de opening gingen de aanwezige demonstranten, de meesten in geel ENFB jack gehuld, op route langs de andere knelpunten: Verspronckweg, Kinderhuisvest, Zijlbrug, Parklaan en Oudeweg.
De ENFB is behoorlijk vergrijsd, maar ja, Franklin Hoevens, de man die vroeger dit soort demonstraties organiseerde, zou nu ook een (bijna)zestiger zijn geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten