donderdag 25 januari 2007

30 Dulfers in 2 uur

De wervende tekst van de saxofoonworkshop belooft ons: in 2 uur kunt u nummers spelen van Candy Dulfer of Miles Davis! En dàt zonder noten te kunnen lezen! Dat willen we natuurlijk allemaal wel en daarom verzamelden gisteren zo’n 30 aspirantsaxofonisten zich op de doelenzolder van de Stadsbibliotheek. Daar stond een rij prachtige saxofoons klaar.
Maar nu de truc om er geluid uit te krijgen! Een t-geluid maken, gevolgd door een f is het advies van Hein Peijnenburg, de workshopleider. Nou, dat valt nog niet mee! Net als je denkt er de hele avond voor spek en bonen bij te zitten lukt het ineens tòch en kun je meetoeteren. Hein gebruikt een eenvoudig systeem: gekleurde stickertjes staan gelijk aan de vingers die je gebruikt. Een kleurtje betekent de klep induwen en blazen. Met het geluid van een ritmisch C.D.tje op de achtergrond lijkt het zelfs wel swingend! Na een half uurtje gaan we zelfs akkoorden spelen, aangegeven door verschillende kleurtjes. Hein vindt het allemaal prachtig en wij ook.
En inderdaad speel je na anderhalf uur makkelijk met Prince mee! Dat hij Candy Dulfer daar nou voor gevraagd heeft, dat hadden wìj ook wel willen doen!
Na 2 uur is de workshop afgelopen en heb ik het gevoel 3 luchtbedden te hebben opgeblazen met een baksteen aan mijn nek! Vermoeiend dus, dat saxofoon spelen, maar wel erg leuk om eens gedaan te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten